‘PreciousPostpartum’ mamareflexologie 


Baby’s, geboorte en kraamperiode liggen me nauw aan het hart. Bij CosyTinyToes vermeldde ik al het grote belang van de eerste 1000 dagen van een baby, en het belang van de eerste 1000 dagen van een moeder is daar onlosmakelijk mee verbonden. 1000 dagen, en nog vele, vele jaren daarna!

Mama’s geven echter zelden voorrang aan zichzelf – vol liefde gaat alle aandacht naar het welzijn van hun baby, en eigen noden worden aan de kant geschoven. Ondanks alle inspanningen tijdens de bevalling en alle bijbehorende behoeften van fysiek en emotioneel herstel, en ondanks alle slaaptekort, het zoeken en het zorgen, en het vele werk vanaf de geboorte, wordt er amper tijd gemaakt voor het belang van eigen rust en zelfzorg.

In sommige culturen wordt de moeder de eerste weken alle werk volledig uit handen genomen, zodat ze volop kan herstellen, en in alle rust in bed kan blijven, innig verbonden met haar baby. In onze maatschappij zijn we daar ver van afgedreven.

Tijd maken voor zelfzorg, geeft mama’s bovendien vaak een schuldgevoel. Als moeder is echter ook het welbevinden van jezelf van groot belang en verdient het alle prioriteit. In het merelnest richt ik me daarom heel graag ook op de ondersteuning van jouw welzijn als mama, vanaf het allerprilste begin.

:

PreciousPostpartum-reflexolgie kan opgestart worden vanaf je kraamweek, en biedt zachte zorg bij

emotioneel & fysiek verwerken van je bevalling en van al het nieuws dat op je afkomt

herbalanceren van hormonen

herstel van het bekken

slinken van de baarmoeder

bevorderen van vochtafdrijving

mastitis

:

door

postpartum reflexologie

helende verbindingsreflexologie

postpartum kruidenstempeling

holistic pulsing

moxa

Maleisische BengKung buikbinding – voor letterlijke ondersteuning op fysiek en emotioneel vlak

kleurlichttherapie

: