Innerlijke rust… Twee eenvoudige woorden, maar o zo belangrijk! Innerlijke rust opent de deur naar een sterkere gezondheid, naar meer veerkracht, naar plezier in het leven! Toch is dit gevoel van harmonie soms ver te zoeken – bij volwassenen, maar net zo goed reeds bij kinderen en tieners.
Op weg naar emotioneel welzijn, vormen psycho-fysieke behandelingen mijn inziens een belangrijke en vaak vergeten schakel. Via psycho-dynamische voetreflexologie hoop ik hierin een waardevol verschil te kunnen maken!
Wat is psycho-dynamische voetreflexologie?
Psycho-dynamische voetreflexologie is een holistische verweving van klassieke voetreflexologie met Oosterse en energetische technieken.  Naar analogie met psycho-dynamische psychotherapie, wordt er op de innerlijke wereld gewerkt, en meer bepaald de dynamiek tussen gedachten, gevoelens, ons lichaam en onze ziel. Via manipulatie van specifieke reflexzones op voeten en onderbenen wordt allesomvattend en zonder woorden een aanzet gegeven naar meer innerlijke rust. 
Het eerste doel van deze vorm van voetreflexologie is diepe relaxatie. Ontspanning is de allerbelangrijkste voorwaarde voor herstel – enkel dàn komt het zenuwstelsel tot rust, en kan het lichaam aan de slag voor broodnodige “reparatiewerken” in alle weefsels en organen.  Het masseren van voeten en onderbenen verzacht de drukte in het hoofd, en zorgt voor een hernieuwd en meer bewust contact met het lichaam. Vaak zouden we immers durven vergeten dat ons lichaam uit heel wat meer bestaat dan enkel ons sterk ontwikkeld piekerend hoofd 🙂
Psycho-dynamische reflexologie beoogt echter veel meer dan ontspanning en lichaamsbewustzijn; het helende effect richt zich in het bijzonder op het transformeren van acute of chronische hinderende emoties. De betrokken reflexones op de voeten worden op een zachte en energetische manier meer in balans gebracht – stap voor stap op weg naar rust en veerkracht. 

 

XXXX

X

x

x

x

x

x

x

 

xx

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

X