X

Onvoorspelbaarheid, frustraties, verlieservaringen, angsten,

prikkels,

meer prikkels,

en nog méér prikkels…

X

Kinderen groeien op in een zeer uitdagende leefomgeving. Net als bij volwassenen, heeft dit een ingrijpende invloed op hun gezondheid, hun gevoelsleven en hun verdere ontwikkeling.

X

Om van deze indrukken en ervaringen te kunnen recupereren, heeft het zenuwstelsel voldoende momenten van diepe rust en ontspanning nodig.

Enkel dan kan het werken aan herstel, enkel dan komt er ruimte om gevoelens te verwerken.

Graag wil het merelnest hieraan bijdragen. 

De uitgekozen behandeltechnieken zijn heel vlot toegankelijk voor kinderen, en specifiek gericht op relaxatie, emotioneel welzijn en het bevorderen van de slaapkwaliteit.

X

Een sessie bestaat uit een ontspannende combinatie van emotionele voetreflexologie, holistic pulsing en kleurlichttherapie.

Wie dat wenst, kan aanvullend ook aan de slag met relaxerende ademhalingstechnieken gebaseerd op de principes van hartcoherentie.

x

x

Psycho-voetreflexologie: emotioneel helende, ontspannende voetmassages

x

Het masseren van de voeten haalt uw kind weg van de drukte in het hoofd, en maakt hem of haar terug meer bewust van het lichaam. Deze zachte, relaxerende massage combineert de principes van ontspannende voetreflexologie met traditionele Oosterse voetmassagetechnieken. Dit heeft niet enkel invloed op de voet zelf; het helende effect zet zich in gans het lichaam door, in het bijzonder ter ondersteuning van het verwerken van emoties. De psychozones op de voeten worden op een zachte manier in balans gebracht, wat vastzittende emoties terug in beweging brengt, en uw kind een stap dichter brengt bij verwerking en innerlijke rust. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de slaapkwaliteit; een gezond slaappatroon is immers een onmisbaar fundament voor emotioneel welzijn.

x

Pulsing, oftewel “de wiegende wiebelmassage”: zacht maar krachtig naar emotionele balans

X

Deze zachte, koesterende massagevorm gebeurt volledig gekleed op de behandeltafel, en heet officieel ‘Holistic Pulsing’, maar kinderen gebruikten al snel spontaan het woord ‘wiebelmassage’. Het is namelijk een leuke en ietwat speelse behandeling, waarbij het ganse lichaam op een zachte manier gewiegd, gewiebeld en geschud wordt. Net zoals de voetmassage, brengt ook Holistic Pulsing uw kind weg van de piekergedachten in het hoofd, en leidt het terug naar de bewustwording van zijn of haar lichaam. De ritmische cadans van de beweging beïnvloedt letterlijk elke lichaamscel, en nodigt het ganse zenuwstelsel uit tot zeer diepe ontspanning. Het is niet alleen een erg toegankelijke en zeer aangename vorm van lichaamswerk, het is bovenal ook heel heilzaam. Een ware weldaad!

x

Hartcoherentie: meer veerkracht door ademhalingsoefeningen

x

Een derde vlotte manier om rechtstreeks contact te maken met ons zenuwstelsel, is via onze ademhaling. De manier waarop we ademhalen, heeft een onmiddellijk en rechtstreeks effect op gans ons lichaam. Indien uw kind dat wenst, leer ik hem of haar graag enkele eenvoudig toepasbare oefeningen, die het zenuwstelsel tot rust brengen. Deze technieken zijn gebaseerd op de principes van hartcoherentie, een techniek waarbij de emotionele veerkracht versterkt wordt door specifieke ademhalingsoefeningen. 

x

Kleur-licht-therapie: rechtstreeks naar de bron

x

En tenslotte heb ik in het merelnest ook gekozen voor kleur-licht-therapie met de Photonwave Plus, een therapeutische kleurlichtlamp ontwikkeld door Leona Vermeire. Gericht naar (al dan niet) pulserende kleuren en specifieke kleurencombinaties kijken, is de meest directe manier om de signalering in de hersenen te ontspannen. Makkelijker wordt het niet!